În curs de procesare...

Alimentara

Industria Alimentara este una dintre industriile de top din România, cu un număr semnificativ de piețe și consumatori. Mach FTD furnizează echipamente, tehnologii și servicii care răspund cerințelor unei piețe în continuă evoluție. Avem experiență atât în zona de producție pentru materii prime, cât și în zona de consum, unde putem oferi soluții complete de marcare și etichetare, ambalare, soluții logistice, automatizări și robotică. Ramurile industriei alimentare unde Mach FTD are solutii dedicate, compuse din echipamente semi-automate, automate, module personalizate sau linii complete, sunt:

1. Panificatie
2. Carne si mezeluri
3. Fructe si legume
4. Sosuri
5. Diferite preparate la conserva, borcan (gemuri, zacusca, tocanite etc)
6. Dulciuri

Solutiile de marcare sunt unele dintre cele mai solicitate, gratie, ofertei variate, nu doar de echipamente, ci si de consumabile. Putem marca si eticheta orice produs de la fructe si legume, la oua si produse ambalate in orice tip de ambalaj (pungi, cutii, conserve, borcane, caserole, galeti, pahare s.a). Etichetarea se poate plia pe orice forma a produsului si poate fi efectuata cu orice pozitionare a etichetei, chiar si in cazul produselor cu forme variabile.

Ambalarea realizata de Mach FTD incepe cu primul strat de protectie al produsului. Astfel, putem ambala unitati individuale, indiferent de dimensiune, compozitie, forma, sau vrac in peste 100 de modele de pungi, stick, plicuri, blistere, conserve, borcane, sticle s.a. Oferta noastra de echipamente se pliaza pentru cerintele de ambalare primara, secundara si tertiara, unde putem folosi inclusiv roboti industriali.

In etapa primara de ambalare putem oferi echipamente de imbuteliere, umplere vacuumatica, umplere prin vibrare, tuneluri de pasteurizare, echipamente pentru spalare si capuire.

In cazul ambalarii secundare si tertiare utilizam folie contractibila, simpla sau in tavi, cutii, legam cu banda strap in regim semiautomat sau automat, indiferent de dimensiunile grupurilor de produse si ale paletilor.

In cazul ambalarii tertiare infoliem si legam orice tip de palet indiferent de dimensiuni. Un mare avantaj este dat de paletizarea cu robot, desi nu este unica solutie oferita de Mach FTD.

Automatizarea si Robotica nu sunt doar utile, ci au devenit o necesitate in ultimii ani ca urmare a schimbarilor de pe piata muncii. De exemplu, paletizarea cu robot este solicitata pentru eficientizarea procesului din punct de vedere al costurilor, rezultatelor in productie, reducerii costurilor cu resursa umana, dar si protectiei resursei umane. Pe langa paletizare, robotii pick&place sunt foarte utili si in ambalarea primara si secundara, unde pot prelua de exemplu preparate fierbinti din cuptor pentru a le plasa pe conveior, sau de a introduce preparate in cutii care sunt transportate pe conveior in alta etapa a ambalarii sau depozitarii.

Logistica specifica producatorilor din industria alimentara necesita solutii usor adaptabile felului in care au loc vanzarile. Astfel in functie de locatiile catre care se distribuie produsele (depozitare interna, magazine online, magazine fizice, supermarketuri etc) se stabileste un flux logistic pentru care Mach FTD poate oferi servicii avansate de proiectare, executie, implementare, echipamente si servicii post instalare. Lista completa sa solutiilor si echipamentelor dedicate logisticii poate fi accesata prin click Divizia Intralogistica.