În curs de procesare...

Sisteme integrate Warehouse Management - Paletizare cu robot

11.06.2014

MACH FTD - Sisteme integrate Warehouse Management - PALETIZARE CU ROBOT


Compania Mach FTD este una dintre cele mai importante companii din România specializată pe furnizarea de soluţii complete în diferite industrii. Începând cu anul 1994 ne-am specializat pe soluţii tehnice industriale, fiind prima companie care a oferit pe piaţa românească echipamente pentru marcare şi inscripţionare pe orice suport. Timp de 20 de ani, compania noastră a dezvoltat un sistem bazat pe diversificarea produselor şi serviciilor oferite, astfel încât, în prezent, foarte mulţi clienţi sunt interesaţi de soluţii complete de automatizare ale liniilor de producţie.

     
Obiectivele noastre în ceea ce priveşte implementarea soluţiilor de automatizare ale liniilor de producţie sunt: productivitatea mărită şi optimizarea costurilor, eficientizarea proceselor interne, precum şi mentenanţa scăzută datorită calităţii echipamentelor folosite.
Unul dintre proiectele noastre importante a fost realizat la fabrica de zahăr Bod de la Braşov, una dintre cele patru fabrici producătoare de zahăr din ţară, fiind singura societate de acest tip cu capital integral românesc şi având arondată cea mai mare arie de cultivare a sfeclei de zahăr. Mach FTD a realizat în această fabrică un sistem automat de paletizare saci de zahăr format din: conveioare cu role pentru preluare saci de pe conveior şi transportul lor către zona de paletizare, robot ABB cu modul comunicaţie Ethernet, batiu robot, gripper executat special pentru acest tip de aplicaţie de către Evotech Engineering Concept, companie născută din Mach FTD, tronson conveior paleţi cu modul de alimentare manuală şi modul final de preluare palet, automatizare generală şi safety.

Dintre beneficiile acestei soluţii tehnice amintim:
 • Productivitate mărită
 • Mentenanţă redusă
 • Personal de utilizare extrem de redus
 • Uşurinţa în manevrabilitate
 • Fiabilitate mărită
 
Clienţii de referinţă eMAG şi Fashion Days au optat pentru soluţiile noastre integrate, iar aceste sisteme au adus beneficii extraordinare, prin realizarea unor creşteri importante ale productivităţii şi eliminarea downtime-urilor (timpi de oprire neplanificaţi). Soluţia pentru aceşti clienţi a reprezentat-o implementarea unui WMS (Warehouse Management System) şi urmăreşte eficientizarea prelucrării comenzilor şi optimizarea timpilor de lucru.
 
Soluţiile implementate în cadrul acestor companii conţin:
 • sisteme de transport interoperaţional pentru întreaga gamă de produse, soluţii de sortare şi picking realizate cu sisteme de divertare şi regrupare, în vederea desfăşurării operaţiilor aferente (acestea presupun identificarea, separarea, colectarea şi depozitarea produselor în mod automat, singura operaţie manuală fiind reumplerea magaziilor de produse); 
 • soluţii de stocare dinamică ce cuprind rafturi echipate cu sisteme de transport gravitaţional în sistemul FIFO, sisteme de cântărire dinamică - cântărire în flux a produselor şi verificarea acestora cu metode de evacuare de pe linie a produselor neconforme, control al rejecţiei, colectare de date prin reţea, automatizare generală procese şi soluţii IT – proiectarea şi realizarea unor aplicaţii WMS personalizate sau integrarea soluţiilor personalizate în sistemele WMS sau ERP existente ale beneficiarului (trasabilitate produse, decizie locală, decizie centralizată).
 
Printre beneficiile obţinute în urma acestor implementări se află:
 • Optimizarea şi automatizarea procesului de trasabilitate a producţiei;
 • Eliminarea operaţiunilor manuale;
 • Prezentarea unor rapoarte specifice şi utile la nivel de utilizator şi la nivel de management;
 • Controlul exact, în timp real, al operaţiunilor desfăşurate pe linia de producţie şi în zona de depozitare;
 • Localizarea unui produs în cadrul fluxului de producţie şi în zona de depozitare;
 • Cunoaşterea, în timp real, a situaţiei din procesul de producţie şi din zona de depozitare;
 • Creşterea capacităţii de prelucrare a informaţiilor şi a produselor;
 • Optimizarea resurselor umane;
 • Controlul calităţii;
 • Procesare rapidă a comenzilor;
 • Evidenţa clară a stocurilor.

În alegerea unor astfel de sisteme clienţii trebuie să ţină cont de următoarele caracteristici: flexibilitate şi modularitate în cadrul soluţiei, capacitate de producţie, posibilitate de upgradare în orice moment, fiabilitate, diminuarea consumabilelor, precum şi costuri reduse, mentenanţă redusă pe termen lung, siguranţă, rapiditate în cadrul unor intervenţii tehnice, ergonomie şi eficienţă din punct de vedere energetic.

Mach FTD oferă clienţilor interesaţi echipamentele, soluţiile tehnice necesare implementării unor astfel de sisteme, precum şi consultanţă în ceea ce priveşte soluţia propusă. 

Acest articol a fost publicat in revista MSDI in anul 2014. Anumite informatii prezentate se poate sa nu mai fie conforme cu ultimele inovatii tehnologice.