În curs de procesare...

Automatizarea depozitului de piese auto Materom

07.02.2023

Industria auto se confruntă cu multiple dificultăți referitoare la gestionarea depozitelor și de pregătirea produselor pentru expediere. Indiferent de tipul de afacere (producție, asamblare, distribuție, vânzare de piese auto speciale), automatizarea proceselor este fundamentală pentru atingerea obiectivelor de creștere.

Compania noastră este mândră să numere Materom printre clienții noștri și suntem recunoscători pentru încrederea pe care ne-au acordat-o. Fiind o afacere de familie, Materom se află pe locul trei în topul distribuitorilor de piese auto cu capital românesc. Grupul lor înglobează dealeri Mercedes-Benz, Skoda, Dacia, Renault, Nissan și Volkswagen și face parte din alianța Nexus Automotive International din 2015, unde se poziționează ca avocat al conceptului de service NexusAuto în România.

Acest proiect a fost inițiat pentru a ajuta Materom să sporească eficiența fluxului de aprovizionare în zona lor de recepție a produselor de dimensiuni mici și medii, precum și pentru a îmbunătăți procesul de colectare a produselor pentru comenzi, sortarea finală a acestora și livrarea către clienți. În acest scop, Mach FTD a implementat o soluție automată de logistică a depozitului care este capabilă să comunice eficient cu WMS-ul Materom.

Oferta Mach FTD a fost concepută pentru a oferi cea mai rapidă reacție posibilă la nevoile clienților, luând în considerare gama de articole vândute (mici, mari, forme atipice, grele, în vrac sau articole individuale). Automatizând procesul de transfer al produselor Materom din zonele de aprovizionare, fie la depozitare, fie pentru expediere, obiectivele sunt de a se asigura că nu apar greșeli sau întârzieri.

Pentru zona de recepție-aprovizionare (Inbound), sistemul de transport preia 450-550 containere pe oră, corespunzând la 25 000-50 000 unități pe tura de lucru. Zona de sortare și pregătire marfă pentru livrare (Outbound), preia până la 1000 de containere pe oră, corespunzând la 60 000-120 000 unități pe zi.

Soluția propusă de Mach FTD este compusă din echipamentele și serviciile de mai jos:

  • Analiza profilului de business, proiectare tehnică și grafică 3D;
  • Management de proiect;
  • Sisteme de transport și manipulare (conveioare cu role, cu bandă, elevatoare) amplasate la sol sau la mezanin;
  • Scanere de coduri de bare;
  • Sisteme Pick și Put to light;
  • Automatizare sistem și integrare in WMS client;
  • Instalare;
  • Școlarizare și asistare de tip Start up.

 Pentru mai multe detalii tehnice ale aplicației accesați Librăria de aplicații, divizia Intralogistică.