În curs de procesare...

Sistem automat de transport si picking integrat - WMS; Emag

WMS Emag

WMS Emag

WMS Emag

Cerinta beneficiarului:

Implementarea unui sistem automat de transport si picking integrat cu softul WMS existent, in vederea optimizarii fluxului, cresterea capacitatii de procesare a comenzilor si realizarea automata a replenishmentului.
Cerinta a fost formulata in ideea in care, initial, pickingul era realizat manual de catre operatori, prin deplasarea acestora pe intreaga suprafata a depozitului, in vederea preluarii produselor, conform comenzilor receptionate.

Solutia oferita:

Solutia implementata consta, din punct de vedere hardware, in conveioare cu role cu motor incorporat sau servomotoare pe segmentele care necesita acumulare a containerelor la nivel local, fara presiune, in conveioare cu lant si zale, pe segmentele care necesita doar transport fara acumulare si spirale pentru transportul pe verticala, intre etaje.
Sistemul a fost implementat pe platforma Emag existenta, avand 3 etaje.
Containerele din material plastic, avand dimensiunile de 600 x 400 x 300mm sunt alimentate de la parter.
Fiecare container are aplicat doua etichete cu coduri de bare, cate una pe fiecare latura.
Fiecarui container ii este alocata cate o comanda, pe masura ce acestea vin in sistem, si sunt alimentate pe conveiorul cu lant si zale, fiind transportate pana la etajul 3 si in continuare, pana la spirala de transport pe verticala, ajungand la etajul 2.
Intregul sistem este cu circuit inchis, intersectia dintre zona de alimentare si zona de recirculare fiind controlata prin intermediul unui pusher pneumatic si a unor stoppere dinamice, in vederea evitarii ciocnirii containerelor sau a blocarii intersectiei.
Intregul sistem este utilizat, de asemenea, pentru operatia de replenishment, produsele fiind transportate in containere, in vederea reumplerii rafturilor; sistemul lucrand in acelasi timp, atat cu containere alocate pentru replenishment, cat si cu containere alocate pentru comenzi.

Rezultate:

Pe langa cresterea exponentiala a productivitatii si optimizarii activitatii operatorilor, sistemul ofera urmatoarele beneficii:

• Managementul automat al transportului si a directionarii containerelor cu produse;
• Scaderea erorilor la minim;
• Posibilitate de upgrade datorita componentelor modulare;
• Integrare cu WMS-ul depozitului;
• Resurse umane implicate in operatia de picking reduse la minim.