În curs de procesare...

Tunel de pasteurizare prin picaturi de apa

Functii
Tunel conceput pentru tratamentul termic continuu al borcanelor / recipientelor de sticla, recipientelor din PET sau cutiilor metalice ce contin produse care necesita PASTEURIZARE (fructe, muraturi in ulei / saramura, creme, paste, sosuri etc.) sau produse umplute la cald care trebuie supuse la o faza initiala de pastrare a TEMPERATURII DE INTRARE si apoi la RACIRE ​​(gem, ketchup etc.).
Recipientele aduse de conveiorul de intrare intra in masina si apoi sunt supuse tratamentului prestabilit.

Dupa finalizarea ciclului, recipientele ajung la unitatea de iesire cu viteza variabila pe care este instalata o unitate de rupere-punte. Acest dispozitiv este echipat cu o bara mobila alternativa care, in cazul acumularii de recipiente pe conveior, permite alinierea recipientelor intr-un anume fel si transportarea acestora catre celelalte masini din linie.
Ciclul de tratament termic variaza in functie de tipul de produs si de dimensiunile recipientelor.
De asemenea, caracteristicile tehnice ale masinii sunt variabile in functie de tipul de produs care urmeaza a fi tratat si de capacitatea de productie solicitata.
Caracteristici constructive
Fabricat din otel inoxidabil AISI 304
Huse rezistente la caldura
Conveiorul de intrare AISI 304 din otel inoxidabil cu lant din otel inoxidabil instalat pe benzi rezistente la frecare, cu role de sustinere pe sectiunea de intoarcere, ghidaje de izolare din otel inoxidabil montate pe suporti reglabili pentru diferitele dimensiuni de recipiente.
Transportul recipientelor prin tunel se face cu ajutorul unei benzi modulare din polipropilena, cu sistem de tractare si antrenare cu turatie variabila prin invertor.
Schimbator de caldura de tip fascicul de tuburi, complet cu by-pass, supapa modulatoare, supape manuale, filtru, dispozitiv de descarcare a condensului si sistem de protectie de siguranta din otel.
Regulator al temperatura de tratare a apei, completat cu un contact electric care, prin intermediul unei lampi, il informeaza pe operator ca masina nu a atins sau nu mai este la temperatura prestabilita.
Inregistrare video-grafica cu Smart Card pentru salvarea urmatorilor parametri: temperatura apei de pasteurizare, temperatura apei de pre-racire, reglarea temperaturii apei de pre-racire.
Rezervoare cu pompe centrifuge pentru apa calda in diferitele sectiuni de tratament termic, protejate de filtre duble din otel inoxidabil. Aceste pompe alimenteaza colectoarele cu pulverizatoare cu un debit mare pentru a obtine cel mai bun randament si uniformitate de tratament.
Conveior de iesire din otel inoxidabil AISI 304 cu turatie variabila si echipat cu lant din otel inoxidabil instalat pe benzi rezistente la frecare, cu role de sustinere pe sectiunea de intoarcere, ghidaje de izolare din otel inoxidabil montate pe suporti reglabili pentru diferitele dimensiuni de recipiente.
Unitate de punte de rupere.
Tablou electric de control din otel inoxidabil.
Dispozitiv de siguranta pentru oprirea masinii in caz de prea plin.
Dispozitiv fara pornire in cazul in care aparatul nu a atins temperatura prestabilita.
Dispozitiv de oprire in cazul scaderii temperaturii minime prestabilite.
Dispozitivul de autoblocare a abururului in orice caz de oprire a masinii pentru a evita expunerea produsului la temperatura ridicata in timpul prestabilit.
Lampa de alarma rosie care semnalizeaza orice anomalie, este instalata pe partea superioara a tabloului electric.

La cerere, masina poate fi livrata cu:

Colector din otel inoxidabil pentru alimentarea cu apa a rezervoarelor masinii.
Colector din otel inoxidabil pentru colectarea si scurgerea apei din rezervoarele de evacuare intr-un punct.
Containere.
Date tehnice

Suprafata utila poate varia de la 3 m² min. pana la 60 m² si peste.

Masini de imbuteliat alimente (3,552 Kb) [Descărcare]

Pentru acest echipament cereti informatii departamentului de Ambalare:

Hrimiuc Iulian,
Manager Ambalare
+40 753 010 742

iulian.hrimiuc@mach.ro