În curs de procesare...

Desi nu sunt identice, industriile farmaceutica si cosmetica sunt similare in procesele fine ale productiei. Axandu-ne pe similaritati, productia din ambele industrii se caracterizeaza prin finete, precizie, forme de ambalare mici, ambalaje speciale, cerinte complexe de etichetare, etichete speciale de produs, conditii de lucru sigure din punct de vedere al sterilizarii s.a

Un aspect important, care necesita solutii speciale se refera la marketingul specific industriei cosmetice. Fiind vorba de frumusete si sanatate, orice aspect al calitatii produsului de la dozare, marcare, ambalare si livrare catre client trebuie sa respecte standarde de calitate si siguranta foarte inalte. In industria cosmetica marketingul cere creativitate care trebuie permisa si chiar pusa in valoare de echipamentele industriale.

Astfel, in cazul marcarii pe langa codurile clasice, pot fi necesare coduri QR si grafica mai complexa. Le putem oferi pe toate intr-o varietate de moduri de marcare (cu cerenala, laser, termotransfer, cerneala termica), cu contact, sau fara contact in functie de sensibilitatea ambalajului.

In ceea ce priveste ambalarea, posibilitatile sunt nenumarate. Putem doza/umple orice tip de recipient (sticle, blistere, plicuri, cutiute, tuburi, fiole, monodoze de unica folosita, injectii, bidoane, etc.), indiferent de forma si materialul din care este realizat. Putem oferi ambalare individuala de produs, sau grupuri de produse pe care apoi le putem paletiza cu robot sau statii speciale de paletizare, realizate personalizat, in functie de cerintele clientului.

In cazul industriei farmaceutice, solutiile depind de finalitatea medicamentelor. Medicatia generica necesita anumite echipamente si solutii in productie, in timp ce suplimentele alimentare pot beneficia de solutii mai complexe, marketingul fiind permis. Daca in cazul suplimentelor alimentare, solutiile sunt similare cu cele din industria cosmetica, in cazul medicamentelor reglementarile legale creeaza reguli stricte in fluxurile de productie.

De o importanta critica in industria farmaceutica este trasabilitatea medicamentelor. Aceasta poate fi realizata prin marcare cu coduri specifice industriei farmaceutice si in functie de ambalaj, marcarea se realizeaza adesea cu cerneala si laser (sigilii de ambalare personalizate, autentificare etichete, holograme, și imprimare de securitate). Pe langa trasabilitate, o alta cerinta a industriei farmaceutice se refera la serializare. Pentru ambele cerinte, respectiv de trasabilitate si serializare Mach FTD a creat un modul special dedicat industriei farmaceutice numit PharMach. Mach Ftd a dezvoltat o soluție industrială, completă de serializare-PharMach, ce presupune aplicarea unor numere unice, aleatoare, pe produse, pentru a permite urmarirea acestora de-a lungul lantului de aprovizionare, in conformitate cu anumite standarde (GS1 - cel mai utilizat sistem de standarde pentru lanturile de aprovizionare, din lume). Pentru mai multe detalii accesati link.

Ambalarea in industria farmaceutica urmeaza cateva reguli specifice domeniului. Astfel, medicamentele pot fi ambalate in cele mai sigure si sterile conditii, la blister, cutiute mici cu filetare speciala, sticlute, fiole, tuburi, monodoze sterile). Un aspect foarte important in etapele de ambalare se refera la masurare, cantarire si verificare pe care Mach FTD o poate realiza la cele mai inalte standarde si cu cea mai mare precizie, gratie sistemelor avansate de cantarire si detectie contaminati de la Loma.

Ambalajele din domeniul farmaceutic trebuie sa fie rezistente si sa ofere protectie pentru a nu fi deschise de copii. Aceste cerinte speciale pot fi indeplinite cu succes de oferta noastra de solutii si echipamente indiferent de etapa de ambalare.

In cazul aplicatiilor industriale robotizate cea mai utila este functia de pick&place, ce poate fi folosita in special in etapele primare si secundare, unde sunt necesare precizia si lucrul in cele mai sterile conditii posibile. Cu toate acestea, pot fi solutii medicamentoase in recipiente grele (canistre, bidoane), situatie in care este necesar un robot industrial ce poate lucra cu greutati mari.

In ceea ce priveste gestiunea si transportul produselor in diferitele etape de productie, pana la depozitare si pregatire pentru livrare, Mach FTD este pregatita cu cele mai moderne solutii logistice. Desi sunt multi producatori de medicamente si dispozitive medicale care detin spatii de depozitare proprii, exista si centre logistice dedicate industriei pharma. Pentru ambele tipuri de afaceri vor fi necesare echipamente si sisteme care sa ajute la inregistrare-trasabilitate, pozitionare, manipulare si depozitare in cele mai sigure conditii pentru medicamente (cu temperaturi, ventilare si umiditate controlata). Mach FTD poate fi partenerul ideal cu servicii si echipamente dedicate, precum:
• Manipulare Inbound
• Transport și conveioristică
• Depozitare și buffere
• Sortare containere și piese
• Sisteme de sortare
• Sisteme robotizate
• Manipulare Outbound
• Sisteme AGV
• Staţii de lucru

Atașamente

Pliant Prezentare Industria Cosmetica si Farmaceutica (5,717 Kb) [Descărcare]