În curs de procesare...

Mach FTD este unul dintre putinii furnizori si integratori de echipamente industriale specializati in industria tutunului de pe piata din Romania.

Directivele UE, alaturi de legislatia nationala privind produsele din tutun reglementează piața produselor din tutun din UE, impunând ca fiecare produs să aibă un identificator unic care sa asigure o urmărire completă a fiecărui produs.

Producătorii, importatorii și distribuitorii de produse din tutun sunt obligați să înregistreze date privind vânzările lor și să transmită aceste informații unei baze de date centrale. Odată centralizate, datele vor putea fi monitorizate de către autoritățile europene.

Viteza de adaptare la noile cerințe depinde de cât de flexibile sunt soluțiile de afaceri și de producție în cadrul industriei tutunului, precum și de cât de bine se integrează acestea în sistemul european unic de monitorizare.

Pentru a putea respecta legislatiile europene si nationale, produsele (individual-pachetele de țigări/tutun) necesita marcare cu cod unic în timpul producției, situatie care se aplica si dupa ambalare pentru unitatile de produs (cartus, bax, palet).

Marcarea si etichetarea specifice fiecarei etape de ambalare (primara, secundara si tertiara), reprezinta una dintre specializarile Mach FTD. Echipamentele Mach FTD pot marca si eticheta pe orice pozitie a produselor, cu o varietate de solutii de marcare (jet cerneala, termotransfer, cerneala termica, laser) si coduri 2D, datamatrix, QR, grafica complexa.

Solutiile de ambalare oferite de Mach FTD sunt adaptate industriei tutunului. Putem ambala in cutii de orice dimensiuni, conform celor trei etape de ambalare (primara, secundara, tertiara), putem sigila si securiza cutiile prin diferite folii (BOPP, stretch, termocontractibila) si banda strap.

Pentru eficientizarea procesului de ambalare si manipulare, solutiile tip pick&place cu robot reprezinta una dintre investitiile de maxim randament in domeniile in care sunt solicitate atentia, volume mari si actiuni repetitive. Astfel, un robot va reduce erorile de ambalare si implicit gradul de rejectie, va reduce costurile cu resursa umana si va permite alocarea acesteia in sectoarele din productie unde robotul nu este necesar.

Procesele operaționale care necesită raportare si pentru care Mach FTD detine solutii complete prin intermediul Diviziei Intralogistica, sunt:

1. Receptie (scan-in)
2. Dezagregare
3. Agregare (picking)
4. Livrare (scan-out)
5. Transloading (cross-docking)
6. Retur
7. Distrugere
8. Înregistrare sales-out (cash & carry, van-sales, încărcare automate de vânzare...etc)
9. Procesarea retururilor (făcută la nivel de produs si grupuri de produse)
10. Inventar