În curs de procesare...
Industria textila este caracterizata de o slaba aderare la automatizari industriale comparativ cu alte industrii, unde putem vorbi de procese total automatizate si chiar asistate de inteligenta artificiala, fiind necesara interventia umana in mod constant din cauza schimbarilor dese in materie de trenduri.

In cazul industriei textitle oferta de echipamente este personalizata in functie de produsul finit rezultat si anume, fibre textile, tesaturi, produse de uz personal (imbracaminte), de uz casnic (covoare, prosoape, lenjerii etc.) si uz industrial. Mach FTD se adreseaza tuturor domeniilor pentru care sunt necesare echipamente complementare in productie (excluse masinile de tesut, de cusut, capsat etc) cum ar fi echipamente de marcare, etichetare, ambalare, automatizari si robotica.

In industria textila marcarea cu cerneala se poate aplica componentelor utilizabile in confectii, spre deosebire de marcarea cu laser care poate avea si rol decorativ (pe langa coduri, poate fi marcata si grafica complexa pe piele, PU, componente metalice folosite in confectii).

Etichetarea se poate realiza atat pe produsul finit, cat si pe produse ambalate in pungi, cutii, alte tipuri de ambalaje, indiferent de forma produselor.

Ambalarea produselor din industria textila poate fi realizata in pungi speciale, pot fi lipite pungile, se pot folosi pungi sau ambalaje colorate, cu grafica complexa, din plastic sau material tesut, cutii de orice forma si din orice material (cutii din carton, din plastic).

Chiar daca industria textila se afla relativ la inceputul introducerii automatizarilor in procesele de productie primare (coasere, tesere) si secundara, de mare utilitate in procesul de asamblare sunt robotii pick&place care sustin activitatile repetitive, rapide, de precizie si de finete. Un exemplu in acest sens se refera la preluarea tesaturilor dintr-o stiva de tesaturi, plasarea si pozitionarea lor pentru coasere, lipire etc.

In sectiile de productie in care ambalarea se face pe palet sau suporti speciali pentru transport, robotii pentru paletizare simplifica foarte mult pregatirea marfii pentru depozitare si/sau livrare, oferind protectie angajatilor.