În curs de procesare...

Industria metalurgica

Ramura metalurgiei este foarte vastă din punct de vedere al proceselor. Astfel, aceasta include procesele de obținere a metalelor din minereuri și alte substanțe ce conțin metale. Metalurgia presupune prelucrarea minereurilor, extragerea metalelor din minereuri, rafinarea metalelor, producerea aliajelor metalice, prelucrarea metalelor sub presiune, fabricarea pieselor metalice turnate, prelucrarea termică, termochimică, termomecanică, sudarea și lipirea metalelor și aliajelor, acoperirea suprafeței pieselor metalice cu straturi de alte metale prin difuzia unor substanțe (metalice sau nemetalice) în stratul superficial ale obiectelor de metal.

Mach FTD asigura soluții și echipamente în procesele de ambalare secundara, necesare pregătirii produselor pentru livrarea catre clientul final și anume marcarea pieselor, ambalarea, manipularea, transportul în cadrul fabricii și depozitarea.

Cele mai solicitate echipamente de marcare în cazul pieselor metalice sunt laserele, micropercuția și etichetarea. Pentru fiecare tip de produs avem soluția potrivită, respectiv pentru producții mici și mari, medii de lucru grele (temperaturi mari, oscilatii puternice de temperatura, praf, pulberi etc), producții total automatizate, linii partial automatizate (sub forma de celule sau statii automatizate). Asiguram comercializare, instalare, proiectare de componente complementare (incinte de protecție, suporți etc), service, mentenanta, servicii de consultanta, management si coordonare de proiect.

Ambalarea pieselor metalice depinde de caracteristicile pieselor. Adesea, aceasta sunt ambalate individual sau grupat in cutii, diferite tipuri de pungi, folie termocontractibila sau stretch, banda strap. Un avantaj considerabil al ofertei Mach FTD se refera la faptul ca oferta cuprinde si echipamente semi-automate pentru productiile mici si medii, aplicabile tuturor celor trei etape de ambalare (primar, secundar, tertiar).

Asistarea productiei de catre roboti este nu doar utila ci si necesara, daca vorbim de procese periculoase pentru om (lucru la temperaturi extreme, pericol de taiere, de lezare a ochilor), repetitive sau greu de realizat pe termen lung. In acest sens aplicatiile cu robot de tip bin picking sau cele pick&place sunt printre cele mai recomandate. Oferta Mach FTD cuprinde roboti pentru diferite tipuri de greutati pentru care proiecteaza inclusiv grippere personalizate si suport roboti (batiu).

Pentru domeniile care implica transportul produselor pe conveioare in cadrul diferitelor procese tehnologice sau care necesita solutii de depozitare, manipulare si transport catre/dinspre raft, Divizia Intralogistica este prezenta in piata de profil cu solutii logistice adaptate atat companiilor mari unde este necesara automatizare, cat si companiilor mici unde ofera randament echipamentele semi-automate.