În curs de procesare...

Industria lemnului este foarte variata din punct de vedere al produselor rezultate. Indiferent de acestea, toate liniile de productie au nevoie de marcare, etichetare, ambalare, depozitare, transport interoperational si automatizari.

Oferta Mach FTD se adreseaza cu solutii de marcare si etichetare, ambalare, solutii logistice, automatizari si robotica afacerilor care se ocupa cu materiile prime rezultate din prelucrarea masei lemnoase (peleti, bricheti, celuloza, carbuni etc.), realizarea mobilei (fronturi, pal, mdf, panouri), realizarea de componente pentru case sau structuri de lemn.

Marcare si etichetarea pot fi realizate pe orice tip de produs, indiferent de dimensiuni si material si in cazul produselor si materiilor prime din lemn. De regula, produsele din lemn se eticheteaza mai mult, in detrimentul marcarii direct pe produs situatie pentru care oferim o gama completa de etichetare cu pozitionare in orice locatie a produselor.

Datorita formelor neregulate, de multe ori plane, de lungimi mari si mai ales sensibile, materia lemnoasa si produsele din lemn necesita solutii de manipulare, ambalare, depozitare si transport speciale. Astfel, acestea trebuie ferite de umiditate, zgariere, tasare atat in procesul de productie, cat si in cazul depozitarii si manipularii in drum spre client. Toate aceste lucruri pot fi realizate cu ajutorul ambalarii potrivite, atat a produselor singulare, cat si a grupurilor de produse si a paletilor. Putem ambala in saci (de orice tip si dimensiuni), folie stretch aplicata direct pe produs (fronturi de exemplu) sau pe palet incarcat, cutii de mari dimensiuni, pot fi legati cu banda strap paleti incarcati cu marfa de orice dimensiune si orice tip de incarcatura.

Transportul pe conveioare in cadrul fluxului de productie se realizeaza prin conveioare speciale (transport cu role motoare si gravitationale, transport cu banda, transport cu lant, spirale de urcare/coborare, lifturi, conveioare telescopice, conveioare pentru circulare, mese de ridicare s.a), adaptate caracteristicilor produselor.

De mare utilitate sunt automatizarile de linii si mai ales aplicatiile cu robot in cadrul paletizarii. Una dintre caracteristicile industriei lemnoase se refera la lucrul cu greutati mari, situatie in care resursa umana este limitata. Robotii industriali vin sa simplifice si sa eficientizeze lucru cu masele lemnoase, fiind utili mai ales in mediile de lucru periculoase pentru sanatatea omului.


Atașamente

Pliant Prezentare Industria Lemnului (3,005 Kb) [Descărcare]